kleinschalig warmtenet van Geohita
Duurzame, collectieve warmtenetten

Over ons

Over ons

Over Geohita 

Onze missie is om voor woningbouwprojecten duurzame, collectieve warmtenetten te ontwikkelen, realiseren en exploiteren. Met onze projecten ontzorgen wij de ontwikkelaar, de bouwer én de bewoner en dragen we bij aan de verduurzaming van de woningbouw in Nederland.

Warmtenetten 

Voor het verwarmen van onze huizen maken we nu nog vaak gebruik van aardgas. Aardgas is een fossiele brandstof en bij de verbranding komt CO₂ vrij. 15% van alle CO₂ uitstoot in Nederland komt doordat we onze huizen en water verwarmen met aardgas. We moeten dus overstappen op andere, duurzame manieren om onze woningen en tapwater te verwarmen.

Een individuele lucht/water warmtepomp is relatief betaalbaar in aanschaf, maar ontsiert de woning. Daarnaast veroorzaakt het trilling- en geluidshinder, kent het een hoog elektriciteitsverbruik en zijn de onderhouds- en vervangingskosten fors. 

Een (klein) warmtenet, dat gevoed wordt met een duurzame warmtebron, is een goed alternatief.
Op dit moment zijn er zo’n 450.000 woningen aangesloten op warmtenetten. Als we op grote schaal overstappen op duurzame warmtenetten, zal de CO₂-uitstoot sterk dalen. 

Bekijk hier hoe ons kleinschalig warmtenet werkt. 

Geohita verwacht dan ook een verschuiving van individuele warmtepompen naar kleinschalige warmtenetten. En daarin staan we niet alleen. Lees meer over warmtenetten op de website van Natuur & Milieu.

 

Warmtenetten

Geohita heeft op verschillende plaatsen in Nederland warmtenetten. Kijk op de kaart of er een warmtenet van Geohita bij u in de buurt ligt. We breiden ons portfolio aan kleinschalige, duurzame warmtenetten bovendien voortdurend uit. Zo realiseren we de transitie naar duurzame warmte concreet en dichtbij.

Benieuwd naar onze bestaande warmtenetten en onze projecten? Klik dan hieronder door naar ons overzicht.

Onze warmtenetten

Begijnhof

Ontwikkelaar: Van der Steeg
Type bron: Open bron systeem

Stadsbaken

Ontwikkelaar: OVT Ontwikkeling
Aantal wooneenheden: 41

Veelgestelde vragen Storing melden Stuur een bericht