Waarom Geohita?

Voordelen van warmte van Geohita

 

Comfortabel

Uw woning is op het warmtenet van Geohita aangesloten met een klein kastje, de afleversetWarm water voor de vloerverwarming is altijd direct beschikbaar. Uw warm tapwater wordt via een warmtewisselaar opgewarmd en vervolgens doorverwarmd door uw doorstroomtoestel of microbooster. Afhankelijk van de afspraken met uw projectontwikkelaar, aannemer en uzelf kan Geohita u ook koeling leveren. Daarmee heeft u zowel in de winter als in de zomer een behaaglijk binnenklimaat.

Veilig en gezond

Het verwarmingssysteem is een veilig systeem. In de eerste plaats zijn er geen gasleidingen in uw woning aanwezig. Het water in de leidingen heeft bovendien een relatief lage temperatuur, zodat u zich niet aan de leiding kunt branden. Omdat uw woning over vloerverwarming beschikt, is er minder luchtstroom, waardoor er minder stofdeeltjes in de ruimte aanwezig zijn. Dit zorgt voor schonere en frisse lucht. 

Ruimtebesparing

De afleverset in uw technische ruimte of berging is veel kleiner dan een individuele warmtepomp. Bovendien is er geen rookgasafvoerkanaal nodig. De ruimte, die anders in beslag wordt genomen door een individueel verwarmingssysteem, kunt u dus op andere manieren benutten.

Stil

U heeft geen installatie met draaiende onderdelen in uw woning. U heeft daarom geen last van geluidshinder of ongewenste trillingen (in tegenstelling tot een individuele lucht/water warmtepomp).

Duurzaam

Geohita gebruikt duurzame warmtebronnen, zoals bodemenergieDe gebruikte elektriciteit wekken we zelf op met zonnepanelen of kopen we lokaal duurzaam in. Met uw aansluiting op het kleinschalige warmtenet van Geohita draagt u dus zonder inspanning bij aan het verminderen van de uitstoot van CO₂.

Leveringszekerheid

Geohita doet er alles aan om uw warmtelevering zo betrouwbaar mogelijk te laten verlopen. Het warmtenet en de collectieve installatie worden door ons op afstand gemonitord. Komt er in de collectieve installatie, het warmtenet of in de afleverset toch een storing voor? Dan verhelpen wij die zo spoedig mogelijk. 

Onderhoud en vervanging

Geohita beheert en onderhoudt het collectieve systeem en investeert in vervanging wanneer dat nodig is. 
U hoeft daar dus zelf geen geld voor opzij te zetten. U heeft dus geen zorgen over het onderhoud of vervanging van de centrale installatie.

Warmtenetten

Geohita heeft op verschillende plaatsen in Nederland warmtenetten. Kijk op de kaart of er een warmtenet van Geohita bij u in de buurt ligt. We breiden ons portfolio aan kleinschalige, duurzame warmtenetten bovendien voortdurend uit. Zo realiseren we de transitie naar duurzame warmte concreet en dichtbij.

Benieuwd naar onze bestaande warmtenetten en onze projecten? Klik dan hieronder door naar ons overzicht.

Onze warmtenetten

Begijnhof

Ontwikkelaar: Van der Steeg
Type bron: Open bron systeem

Stadsbaken

Ontwikkelaar: OVT Ontwikkeling
Aantal wooneenheden: 41

Veelgestelde vragen Storing melden Stuur een bericht