Ik word klant
Een warm welkom
Gefeliciteerd met uw nieuwe woning! U gaat wonen in een huis waar Geohita warmte (en mogelijk koude) levert. We vertellen u graag wat dit voor u betekent.
Een woning met Geohita
Is uw toekomstige woning aangesloten op een warmtenet van Geohita? Dan wordt alles voor u geregeld. Voor u als bewoner is een duurzaam warmtenet van Geohita een makkelijke manier om over te stappen naar aardgasvrij wonen. U hoeft zelf niets uit te zoeken of moeilijke keuzes te maken over een verwarmingssysteem. We leggen graag uit hoe het werkt.
Wat is een warmtenet precies? En wat betekent het voor u als bewoner?
In uw toekomstige buurt en onder uw toekomstige huis ligt een kleinschalig warmtenet van Geohita.
Via dit warmtenet leveren wij warmte (en koude) aan de aangesloten woningen.
In de buurt van uw woning hebben wij een geschikte warmtebron gevonden, vaak diep onder de grond. Geohita onttrekt warmte aan die duurzame warmtebron. De bodemwarmte wordt benut om met behulp van warmtepompen het water in het warmtenet op temperatuur te brengen.
In uw woning is een afleverset geplaatst, meestal in de technische ruimte of berging. Dit is een klein kastje van plusminus 60 bij 40 cm. Deze afleverset regelt de temperatuur en hoeveelheid water, die wordt overgedragen aan uw vloerverwarming en tapwater.
Geohita verzorgt het onderhoud en vervanging van de collectieve installatie. Zo bent u verzekerd van een betrouwbare warmtevoorziening.
Klik op onderstaande punten en bekijk hoe het kleinschalige warmtenet van Geohita werkt.
Leveringsovereenkomst
De keuze voor een warmtenet van Geohita is gemaakt door de ontwikkelaar, die uw woning heeft ontwikkeld of de aannemer, die uw woning heeft gebouwd. De levering van warmte (en koude) is verbonden aan uw woning. U kunt dus zelf niet kiezen tussen verschillende aanbieders. In de koop– of huurovereenkomst is opgenomen dat u een leveringsovereenkomst aan moet gaan met Geohita. In deze overeenkomst staan de rechten en plichten van beide partijen.
Tarieven
De kosten van warmtelevering zijn op een vergelijkbare manier opgebouwd als voor elektriciteit en gas. Zo zijn er vaste kosten voor de aansluiting op het warmtenet, de afleverset en meetinrichting in uw huis. Daarnaast hangen de kosten af van uw verbruik. De hoeveelheid warmte die u gebruikt wordt gemeten en uitgedrukt in GigaJoule (GJ). Eén GJ komt ongeveer overeen met 32,68 m3 aardgas.
De keuze voor een warmtenet van Geohita is gemaakt door de ontwikkelaar, die uw woning heeft ontwikkeld of de aannemer, die uw woning heeft gebouwd. Het voordeel is dat u volledig wordt ontzorgd voor uw warmtevoorziening. Zo heeft u het comfortabel warm (en koel) in huis. De consequentie is dat u niet kunt kiezen tussen verschillende aanbieders, zoals dat met gas en stroom wel het geval is. Om ervoor te zorgen dat u een eerlijke prijs betaalt voor de geleverde warmte, zijn er in de Warmtewet regels vastgelegd over de leveringstarieven. De Autoriteit Consument & Markt stelt jaarlijks de maximale tarieven vast, die warmteleveranciers mogen rekenen. De tarieven van Geohita liggen lager dan de ACM als maximum heeft bepaald. Als klant van Geohita betaalt u dus nooit te veel.
Wij brengen u voor de levering van warmte maandelijks een voorschot in rekening net als andere energieleveranciers. In de jaarafrekening wordt het verbruik over één kalenderjaar in rekening gebracht.
Daarbij verrekenen wij de werkelijke kosten met de betaalde voorschotten. Afhankelijk van het saldo krijgt u geld terug of moet u bijbetalen. In de eindafrekening verrekenen wij dit saldo.
In wat voor een woning gaat u wonen?